Exclusive Competence & Construction
 • English
 • Svenska
 • Starby Spa, Hotell och Konferens i vinterskrud.

  Ny satsning på Starby Spa

  Strax utanför Vadstena ligger Starby Spa, Hotell & Konferens. Hit kan man komma för såväl en gastronomisk som skön helhetsupplevelse. Anläggningen drivs sedan 2020 av familjen Carneteg, som har stora visioner för området vid Vätterns östra strand.

  Mitt i lågkonjunkturen satsar familjen Carneteg på att utveckla Starby Hotell ytterligare. Förutom planen att bygga fler hotellrum, större utrymmen för fest och konferens vill ägarna nu också bygga ett trygghetsboende för lokalbefolkningen i Vadstena kommun.

  Tanken är att skapa 38 lägenheter i områdets västra del. Men visionen är större än så. Familjen Carneteg vill nämligen skapa en helhetslösning där hotellet kan bistå med bemanning dygnet runt, liksom med mat, spa och närhet till affär.  

  Joakim Sternander, E2C, är projektledare för arbetet med den nya detaljplanen. Han kommer bistå med rådgivning, Due Diligence, samt att samordna och utföra alla utredningar som behöver göras.

  Vadstena kommun har lämnat ett positivt planbesked och vi har börjat arbetet med utredningar  (april 2024).  Planen kan förväntas vara klar om 2-2,5 år.

  – Det är fantastiskt roligt att återigen få förtroendet från Starby Hotell. Att jobba tillsammans med Stefan och Hilda är otroligt spännande. Deras vision för området är närmast hisnande. Den berör inte bara gäster, utan också medarbetare – och inte minst Vadstena som ort. Det är imponerande. I ett sånt här projekt krävs en projektledare som kan fastighetsutveckling och det är vi på E2C bra på.

  Familjen Carneteg äger Starby Spa, Hotell och Konferens.
  Familjen Carneteg, Hilda, Madelene och Stefan, äger Starby Spa, Hotell och Konferens.