Exclusive Competence & Construction
 • English
 • Svenska
 • Corem: Totalentreprenad på Kiselgatan 33 i Norrköping

  Every Padel

  E2C har genomfört en totalentreprenad på befintlig yta mitt i Ericssons gamla fabriker på Ingelsta på uppdrag av Corem. I mars 2022 kunde vi överlämna nycklarna till en padelanläggning med hög standard till Every Padel. Högt i tak (12 meter), gott om plats och rymd. Totalt åtta dubbelbanor, två singelbanor och fyra dubbelbanor utomhus.

  Projektet var tekniskt och logistiskt komplicerat då ytan ligger mitt i den befintliga fastigheten. I lokalerna runt omkring pågick full ordinarie verksamhet. Anläggningen delar vägg med befintliga lokaler – Friskis & Svettis, Ahlsell, NetOnNet. Och där fortsatte verksamheten som vanligt under byggtiden.

  Här mitt inne i fastigheten höjde vi taket genom att riva och avlägsna den gamla huskroppen och köra in den nya genom en liten dörröppning. Ja även maskinerna. Det hände att vi fick släppa ut luften i däcken för att kunna få in en maskin genom porten. 

  Men sedan var det dags att lägga locket på och då behövde vi en stor, stark arm som kunde sträcka sig 100 meter över marken. Det innebär att vi fått kommunicera på ryska, ukrainska, norska, estniska och lite på svenska. Det gäller att hantera många saker.

  Filmen visar resning av takstolar i oktober 2021. Höga lyft över taken! (Fotograf Fotografia)

  En ombyggnad med oväntade utmaningar

  Vi har rivit och förberett ytan för bygget, rest nya takstolar för att höja taket tolv meter. Vi har öppnat betongplattan och ersatt gamla uttjänta avloppsstammar med nya. Mer kuriosa?

  Projektet löpte på smidigt och underleverantörerna gjorde ett bra jobb. Och E2C  levererade i tid – med en nöjd kund som följd.

  FAKTA
  Totalentreprenad Every Padel, Norrköping

  Vårt uppdrag: Totalentreprenör

  Projektnamn: Padelprojektet

  Uppdragsgivare: Corem (Klövern)

  Referensperson: Stefan Jönsson

  Hyresgäst: Every Padel

  Projekttid: Juli 2021-Mars 2022

  Omfattning: 4 000 kvm

  Fakta: Omställning av Ericssons gamla fabrikslokaler i Norr­köping till padelarena