Corem: Totalentreprenad på Kiselgatan 33 i Norrköping

Every Padel

E2C har genomfört en totalentreprenad på befintlig yta mitt i Ericssons gamla fabriker på Ingelsta på uppdrag av Corem. I mars 2022 kunde vi överlämna nycklarna till en padelanläggning med hög standard till Every Padel. Högt i tak (12 meter), gott om plats och rymd. Totalt åtta dubbelbanor, två singelbanor och fyra dubbelbanor utomhus.

Projektet var tekniskt och logistiskt komplicerat då ytan ligger mitt i den befintliga fastigheten. I lokalerna runt omkring pågick full ordinarie verksamhet. Anläggningen delar vägg med befintliga lokaler – Friskis & Svettis, Ahlsell, NetOnNet. Och där fortsatte verksamheten som vanligt under byggtiden.

Här mitt inne i fastigheten höjde vi taket genom att riva och avlägsna den gamla huskroppen och köra in den nya genom en liten dörröppning. Ja även maskinerna. Det hände att vi fick släppa ut luften i däcken för att kunna få in en maskin genom porten. 

Men sedan var det dags att lägga locket på och då behövde vi en stor, stark arm som kunde sträcka sig 100 meter över marken. Det innebär att vi fått kommunicera på ryska, ukrainska, norska, estniska och lite på svenska. Det gäller att hantera många saker.

Filmen visar resning av takstolar i oktober 2021. Höga lyft över taken! (Fotograf Fotografia)

En ombyggnad med oväntade utmaningar

Vi har rivit och förberett ytan för bygget, rest nya takstolar för att höja taket tolv meter. Vi har öppnat betongplattan och ersatt gamla uttjänta avloppsstammar med nya. Mer kuriosa?

Projektet löpte på smidigt och underleverantörerna gjorde ett bra jobb. Och E2C  levererade i tid – med en nöjd kund som följd.

FAKTA
Totalentreprenad Every Padel, Norrköping

Vårt uppdrag: Totalentreprenör

Projektnamn: Padelprojektet

Uppdragsgivare: Corem (Klövern)

Referensperson: Stefan Jönsson

Hyresgäst: Every Padel

Projekttid: Juli 2021-Mars 2022

Omfattning: 4 000 kvm

Fakta: Omställning av Ericssons gamla fabrikslokaler i Norr­köping till padelarena

O'Learys Linköping

Från tråkig källarlokal till toppmodern Lasertag arena

Långt ned under marken i Linköpings innerstad har vi ansvarat för förvandlingen av en tråkig källarlokal på 500 kvm till en toppmodern Darkzon Lasertag. Upplevelsen står i fokus när brand, ljud, ljus, rök, färg och hinder ska bli till en helhet.

Uppdraget har omfattat projektering, projektledning, rådgivning och samordning. Det är många krav som ska samordnas för att få till en helhet och fungerande arena.

Om Darkzone Lasertag: Lasertag (även kallat Lasergame) är en lag- eller individuell sport där spelarna försöker få så många poäng som möjligt genom att skjuta med laservapen på sina motståndares västar. Ju fler träffar, desto högre poäng!
(från O’Learys webbsida)

FAKTA
Darkzon Lasertag

Vårt uppdrag: Projektering, projektledning, rådgivning och samordning
Projektnamn: Lasertag arena
Ort: Linköping
Uppdragsgivare: O’Learys
Referensperson: Jesper Liedstrand
Projekttid: Q4 2020 till Q1 2021
Omfattning: 500 kvm
Fakta:
Förvandling av tråkig källarlokal till en toppmodern Lasertag arena. 

Darkzon Lasertag, Linköping