Kvarteret Stålet, Bravida, Norrköping

Totalentreprenad för ny byggnad med kontor och lager

E2C har återigen fått förtroendet från Corem att utföra en totalentreprenad. Denna gång gällde det byggnation av Bravidas nya kontorslokaler med tillhörande varm- och kallager i kvarteret Stålet i Norrköping.

Uppdraget genomfördes i samverkan med byggherren Corem och hyresgästen Bravida. Diabas anlitades som arkitekter. Huset har vuxit fram från en skiss på en enkel plåtlåda till ett härligt grönt hus – i dubbel bemärkelse. Byggnaden är certifierad Miljöbyggnad silver. 

Lokalerna har skräddarsytts till Bravidas verksamhet och innehåller förutom kontorsrum även mötesrum samt utrymmen för lunch- och fikapauser. 

Projektet påbörjades augusti 2021 och stod klart fjärde kvartalet 2022.  

FAKTA
Bravida

Vårt uppdrag: Totalentreprenad
Projektnamn: Kvarteret Stålet ”Bravida”
Ort: Norrköping
Uppdragsgivare: Corem
Referensperson: Stefan Jönsson
Projekttid: Augusti 2021 – december 2022
Omfattning: cirka 3 000 kvm
Certifiering: Miljöbyggnad Silver
Fakta: Nybyggnation av kontorshus i tre våningar samt varm- och kallager.

Mer bilder

Bilder: Sofia Andersson, FotograFia

Starby Spa, Vadstena

Spaanläggning vid Starby hotell & konferens

Vi fick förnyat förtroende av ägarna Stefan och Hilda Carneteg, ägare av Starby hotell & konferens, när det var dags att komplettera hotellet ett modernt och stämningsfullt spa. Projektet genomfördes som totalentreprenad i nära samarbete med uppdragsgivarna där E2C såg till att skapa de tekniska förutsättningar som krävdes för att förverkliga deras vision.

Under byggnaden finns ett teknikrum med avancerad teknik och säkerhetssystem. Vattnet renas genom stora sandfilter och flödet regleras i utjämningstankar. 

Eftersom ett spa är energikrävande finns system för att återvinna värmen. Varmvattenpoolerna täcks också över när de inte används för att minska energiåtgången.

Totalt omfattade projektet inomhus- och utomhuspooler, spabad, finsk bastu, aromabastu, tvagningsgång, eldrum, avkopplingsytor, ett välutrustat gym och flera behandlingsrum.

FAKTA
Starby Spa

Vårt uppdrag: Totalentreprenad
Projektnamn: Starby Spa
Ort: Vadstena
Uppdragsgivare: Starby Hotell AB
Referensperson: Stefan Carneteg
Projekttid: Februari 2022-November 2022
Omfattning: 1 100 kvm
Fakta: Om- och tillbyggnad av spa. Omfattande bland annat omklädningsrum, bar, 4 varmvattenpooler, bastu, kallvattenpool, gym, eldrum m.m.