O'Learys, Larmtorget i Kalmar - totalrenovering

Nytt modernt O´Learys med bar, kök och en matsal inspirerat av Boston

O´Learys på Larmtorget i Kalmar har under många år varit ett uppskattat ställe för alla som tycker om mat och sport. Nu var det dags att totalrenovera för att skapa ett nytt modernt O´Learys med bar, kök och en matsal inspirerat av Boston. Uppdragsgivaren JJL Group  bad E2C ta hand om upphandling, planering och projektledning.

Restaurangen revs ut, fick en helt ny utformning och byggdes upp igen. Köket var den största utmaningen då många olika moment skulle utföras på en liten yta under begränsad tid av en rad entreprenörer. Utöver den totalrenoverade restaurangen gjordes en tillbyggnad för den nya nattklubben. Dessutom byggdes ett karaokerum och en scen för liveframträdanden. Nya shuffleboards och arkadspel har flyttat in i lokalerna liksom de stora tv-skärmarna som är lite av O’Learys signum. Hela ljud-, bild- och styrsystemet byttes ut till förmån för en modernare lösning med mer effekter. 

Läs också inlägget om O’Learys i Kalmar här.

FAKTA
O'Learys Kalmar

Vårt uppdrag: Projektering, projektledning, rådgivning och samordning
Projektnamn: O’Learys Kalmar
Ort: Kalmar
Uppdragsgivare: JJL Group
Referensperson: Jesper Liedstrand
Projekttid: Q4 2022 
Omfattning: cirka 500 kvm
Fakta:
Totalrenovering av O’Learys Kalmar. 

O'Learys, Kalmar

Starby Spa, Vadstena

Spaanläggning vid Starby hotell & konferens

Vi fick förnyat förtroende av ägarna Stefan och Hilda Carneteg, ägare av Starby hotell & konferens, när det var dags att komplettera hotellet ett modernt och stämningsfullt spa. Projektet genomfördes som totalentreprenad i nära samarbete med uppdragsgivarna där E2C såg till att skapa de tekniska förutsättningar som krävdes för att förverkliga deras vision.

Under byggnaden finns ett teknikrum med avancerad teknik och säkerhetssystem. Vattnet renas genom stora sandfilter och flödet regleras i utjämningstankar. 

Eftersom ett spa är energikrävande finns system för att återvinna värmen. Varmvattenpoolerna täcks också över när de inte används för att minska energiåtgången.

Totalt omfattade projektet inomhus- och utomhuspooler, spabad, finsk bastu, aromabastu, tvagningsgång, eldrum, avkopplingsytor, ett välutrustat gym och flera behandlingsrum.

FAKTA
Starby Spa

Vårt uppdrag: Totalentreprenad
Projektnamn: Starby Spa
Ort: Vadstena
Uppdragsgivare: Starby Hotell AB
Referensperson: Stefan Carneteg
Projekttid: Februari 2022-November 2022
Omfattning: 1 100 kvm
Fakta: Om- och tillbyggnad av spa. Omfattande bland annat omklädningsrum, bar, 4 varmvattenpooler, bastu, kallvattenpool, gym, eldrum m.m.