Nyproduktion i attraktiva Tegelbruket, Vadstena

Strax intill Vättern, vid Tegelbruket, planerar vi nu för en samlad småhusbebyggelse. 18 klimatsmarta och välplanerade småhus i det natursköna landskapet. Här bor du i stilfulla hem med tidlös arkitektur.

Tegelbruket 1:1 är en stadsnära oas, invid Vätterns guldkust. Här planerar vi för 18 omsorgsfullt ritade småhus. En attraktiv variation av vinkelhus, parhus, tvåplanshus i olika storlekar som varvas med 1 ½-planshus och stadsradhus.

Den tidlösa arkitekturen, med de klassiska sadeltaken och hållbara naturmaterialet, harmoniserar fint med övrig bebyggelse i Vadstena. De stilrena husen har genomgående gedigna materialval, omsorgsfullt utvalda detaljer och genomtänkta designlösningar.

Tegelbruket är för dig som vill leva ett bekvämt, aktivt och njutbart liv, i en naturskön omgivning, med det lilla extra runt ikring. En kort cykeltur tar dig till Vadstena centrum på några minuter. Och själva strandområdet, ja, det når du på ett ögonblick.

Ser du det framför dig? Morgondoppet i Vättern, följt av en stilla frukost, senare på dagen en härlig middagsbjudning i den ljumma sommarkvällen, med solnedgången i väster, över Vättern.

Området utvecklas i ett samarbete mellan E2C och Bluegate. 

Stora Allén i Finspång

Uppdaterat nov 2022.

E2C Real Estate vann kommunens markanvisningstävling med vårt förslag på ett klimatsmart suterränghus i modern arkitektur. Bara ett kvarter från Vibjörnsparken och en kort promenad från Finspångs centrum skulle vi bygga ett nytt flerfamiljshus på en gammal ödetomt. Nu är projektet nerlagt.

Juryns motivering löd:

”E2C Real Estates förslag uppfyller väl kommunens kriterier. Förslaget har en tilltalande utformning och tar väl tillvara tomtens förutsättningar med 14–15 yteffektiva lägenheter. Det pris som bolaget erbjuder är i enlighet med kommunens uppfattning om marknadsvärdet.” 

Jörgen Hultmark, vd för E2C, är glad över beskedet och ser fram emot att få förverkliga idén för tomten:

– Det här blir ett hållbart hus både när det gäller produktion och förvaltning. Vi arbetar aktivt för att göra ett minimalt klimatavtryck.

Vi tycker tomten lämpar sig väl till modulbyggnation då det kommer skapa ett attraktivt alternativ till de som vill ha ett kostnadseffektivt boende, närheten till natur, men utan att tumma på kvalitén vad gäller design och standard.

Markanvisningen avser en ödetomt på Östermalm