Stora Allén i Finspång

Uppdaterat nov 2022.

E2C Real Estate vann kommunens markanvisningstävling med vårt förslag på ett klimatsmart suterränghus i modern arkitektur. Bara ett kvarter från Vibjörnsparken och en kort promenad från Finspångs centrum skulle vi bygga ett nytt flerfamiljshus på en gammal ödetomt. Nu är projektet nerlagt..

Juryns motivering löd:

”E2C Real Estates förslag uppfyller väl kommunens kriterier. Förslaget har en tilltalande utformning och tar väl tillvara tomtens förutsättningar med 14–15 yteffektiva lägenheter. Det pris som bolaget erbjuder är i enlighet med kommunens uppfattning om marknadsvärdet.” 

Jörgen Hultmark, vd för E2C, är glad över beskedet och ser fram emot att få förverkliga idén för tomten:

– Det här blir ett hållbart hus både när det gäller produktion och förvaltning. Vi arbetar aktivt för att göra ett minimalt klimatavtryck.

Vi tycker tomten lämpar sig väl till modulbyggnation då det kommer skapa ett attraktivt alternativ till de som vill ha ett kostnadseffektivt boende, närheten till natur, men utan att tumma på kvalitén vad gäller design och standard.

Markanvisningen avser en ödetomt på Östermalm

Fiskeby

E2C Real Estate har i samarbete med Reierstam arkitektur och ETTELVA Arkitekter, FFHJ Förvaltning AB och Fastagon AB lämnat anbud på markanvisning Fiskeby, Norrköping.

Vår projektidé

Projektet i Fyrby utgör en möjlighet att utveckla bostäder i en av Sveriges mest attraktiva tillväxtsstäder. Omgivningen i Fyrby karaktäriseras av trevlig natur med närhet till centrum och goda kommunikationer. I Fyrby ser vi framför oss hur ett område som växer fram där de boende kommer vara en blandning av både unga, studenter, familjer och äldre.

Vi tycker tomten lämpar sig väl till modulbyggnation då det kommer skapa ett attraktivt alternativ till de som vill ha ett kostnadseffektivt boende, närheten till natur, men utan att tumma på kvalitén vad gäller design och standard.,

Strukturskiss marktilldelningsområde Fyrby