Exclusive Competence & Construction
 • English
 • Svenska
 • Från kretskortfabrik till Lagershop

  Från kretskortfabrik till Lagershop

  Datorer, läsplattor och telefoner far direkt från hyllorna hem till nöjda kunder. Sedan den 20 november 2020 kan Norrköpingsborna själva välja om de vill handla på nätet, eller i NetOnNets nyöppnade Lagershop i Ingelsta.

  Att få chansen till en fysisk etablering i Norrköping har legat på företagets önskelista rätt länge, berättar Robert Wäppling, koordinator och projektledare på NetOnNet.  De senaste åren har man sökt med ljus och lykta efter rätt lokal och i våras dök det perfekta läget upp, Ericssons gamla kretskortsfabrik på Ingelsta.

  – Vi vet exakt vad vi letar efter för våra Lagershoppar. Känslan måste vara helt rätt. Läget är jätteviktigt. I Ericssons fabriksytor fanns en perfekt potential för att få till ett riktigt schysst koncept. Dessutom har många Norrköpingsbor redan en relation till platsen genom arbetsgivaren Ericsson, säger Robert.

  Utmanande process

  Men det är långt från potential till färdig lokal. Trots att mycket kändes klockrent med fabriken krävdes en omfattande renovering och krävande anpassningar för att få drygt 3000 kvadratmeter fabrik, förvandlad till butik. Tidigt stod det klart att NetOnNets önskan var att öppning och premiär skulle ske redan under hösten 2020. Tillsammans med fastighetsägaren Klövern och med E2C som totalentreprenör rivstartade en ovanligt utmanande resa, med en tidplan som i det närmaste verkade omöjlig att hålla.

  – När vi väl hittade lokalen var vi fast beslutna om att gå snabbt fram. Vanligtvis iordningställs lokalen först och vi flyttar in efteråt, men i det här fallet fick vi skapa en butik samtidigt som stället var en byggarbetsplats. E2C höll ett stadigt grepp om entreprenadstyglarna. Vi var aldrig oroliga, men det krävdes en hel del av alla inblandade, ler Robert. 

  I det här fallet fick vi skapa en butik samtidigt som stället var en byggarbetsplats.

  Hänsyn, förståelse och kommunikation

  Inte nog med den ovanligt tuffa tidplanen, projektet genomfördes dessutom delvis i semesterperioden och mitt under rådande pandemi. E2C ledde processen via en minutiös arbetsplan och arbetet strukturerades noggrant för att få alla medvetna om exakt vem som skulle göras vad, vid given tidpunkt. Peter Röstlund, Lagershopschef i Norrköping berättar om ett fantastiskt samarbete präglat av hänsyn och stort tålamod.

  – Medan vi formade Lagershopen jobbade en strid ström av hantverkare med butiksinteriören. Golven målades och väggarna fick nya ytskikt samtidigt som pall efter pall med hemelektronik skeppades in i lokalerna. Tack vare en oerhört bra kommunikation mellan olika arbetsgrupper och ett tydligt ledarskap från E2C, flöt det hela på mycket bra, säger Peter.

  Peter Röstlund, butikschef NetOnNet, Norrköping

  Tack vare en oerhört bra kommunikation mellan olika arbetsgrupper och ett tydligt ledarskap från E2C, flöt det hela på mycket bra.

  Fullt fokus från E2C

  Idag stoltserar Norrköping med en modern och inbjudande Lagershop. Här är högt i tak, rustikt, smakfullt och ljust och fräscht. En snygg kombination mellan lagerlokal och hemelektronikbutik med en väl bearbetad NetOnNet känsla. Den tighta deadlinen visade sig hålla och i slutet av november hölls också en Coronaanpassad butiksinvigning.

  Både Robert och Peter är supernöjda med resultatet och med E2C som totalentreprenör. De menar att E2C:s smidiga arbetssätt, kunskap och stora förståelse för NetOnNets egen verksamhet fått projektet att löpa galant, trots de många utmaningarna.

  – E2C kan det här med etableringar, både med avseende på konkreta förbättringsförslag längs vägen och med sitt fina kontaktnät med leverantörer. Tillsammans har vi skapat kanske Sveriges fräschaste Lagershop. Vi är glada över att nu kunna erbjuda Norrköpingsborna hemelektronik – direkt från en lite extra snygg lagerhylla.