Exclusive Competence & Construction
 • English
 • Svenska
 • Byggfrukost hos E2C under arbetet med Netonnets nya lokaler i Norrköping

  Totalentreprenad med frukostfest

  Vita dukar och stora kandelabrar skapar stämning. De runda borden med vita dukar och stora kandelabrar ser så små ut i den stora, vitmålade lokalen med högt i tak och två portar som leder ut mot lastkajen. Det är byggfrukost i det som ska bli NetOnNets nya lagershop i Norrköping. 3 900 kvadratmeter av Erikssons gamla fabrik på Ingelstaområdet i Norrköping ställs om till en modern elektronikbutik med tillhörande lager. Vi på E2C håller i trådarna. Som totalentreprenör ansvarar vi för att allt fungerar från tidplan och ekonomi till samarbeten och lagkrav. Ja, vi har koll på allt ner till minsta lilla skruv.

  Just den här fredagen i september har ett trettiotal personer som arbetar med att färdigställa projektet samlats för att äta frukost tillsammans. Matiga baguetter, skivad frukt, smarriga kakor och nyttig juice står uppdukat i den del av byggnaden som utgör lagret. Det blir ett lugnt avbrott i ett annars hektiskt projekt.

  Kaia förbereder med desinficering inför byggfrukost hos E2C
  Kaia förbereder byggfrukosten så den är så säker som möjligt i coronatider.
  Byggfrukost hos E2C med skivad frukt och nyttig juice
  Byggfrukost hos E2C

  Erfarna lokala entreprenörer har bytt av varandra sedan i början av juli enligt ett snävt tidsschema för att varje moment ska klaffa. Några har fått hoppa över sommarsemestern. Men idag får alla chansen att träffas och prata en stund. När frukosten serverats berättar vi på E2C om projektet och vår arbetsmetod. Det handlar om att ha koll på allt, dokumentera, kommunicera och arbeta lyhört med stor transparens.

  Eftersom det är andra gången vi får uppdraget att vara totalentreprenör när fastighetsägaren Klövern renoverar känner vi varandra lite mer nu. Framför allt känner alla Kaia Puusepp som dagligen befinner sig på byggarbetsplatsen och leder arbetet.

  Flera av entreprenörerna från förra projektet är med den här gången också.

  Den här morgonen är även ett gyllene tillfälle för alla att få höra direkt från fastighetsägaren och hyresgästen hur lokalerna vi bygger ska användas framöver.

  Byggfrukost-samvaro
  Byggfrukost-fotoutstallning

  Theresa Schatzl som är kommersiell Fastighetsförvaltare på Klövern i Norrköping berättar om deras visioner för området. Hon beskriver hur Klövern successivt omvandlar de 32 000 kvadratmetrarna som utgör Erikssons gamla kretskortsfabrik i Norrköping till publika verksamheter. Här finns redan bland annat Friskis&Svettis, Ahlsell och Busfabriken. Att NetOnNet nu flyttar in i deras fastighet ligger helt i linje med vad de vill med området.

  Frukosten avslutas med att Stefan Jönsson som är projektchef på Klövern berömmer alla inblandade för att arbetet med renoveringen fungerar så bra. Efter en gemensam applåd åker skyddshjälmarna på och strax hörs de vanliga byggljuden i lokalerna igen.