Brf Stora Allén

Nya lägenheter strax intill Vibjörnsparken

Grus i maskineriet! Vid det här laget hade vi hoppats på att ha stoppat spaden i jorden och kommit en bit med grundläggningen men tyvärr har planerna stoppats. Förslaget som vi vann med i markanvisningstävlingen har stoppats i bygglovshanteringen. Träden längs allén begränsar vår möjlighet att genomföra tävlingsförslaget. Vi har en fortsatt dialog med kommunen för att finna framkomliga vägar. Vi återkommer med mer information så snart vi kan.

Klimatsmarta bostadsrätter

Bara ett kvarter från Vibjörnsparken och en kort promenad från Finspångs centrum ska vi bygga ett nytt flerfamiljshus. Tomten ligger i korsningen Stora Allén/Åsvägen på Östermalm och har varit lekplats en gång i tiden. Det blir ett klimatsmart suterränghus i modern arkitektur med indragen övervåning. Huset kommer att få putsad fasad i vitt och en dämpad tegelröd ton. Det blir 13 moderna ljusa bostadsrätter med yteffektiv planlösning och antingen balkong eller uteplats. Planen är att allt ska vara klart inom två år och att husets 750 kvadratmeter kommer att fyllas med liv under hösten 2022.

Här finns plats för par som sålt villan och vill bo mer bekvämt på ålderns höst, singelhushållet som vill bo nära det mesta, de unga som letar efter ett gemensamt hem, småbarnsfamiljen och alla andra som vill bo lugnt, centralt och med mycket grönska i närheten.

Vi på E2C arbetar aktivt för att göra ett minimalt klimatavtryck. Det gör vi bland annat genom att bygga energieffektiva hus och vara noggranna med inköp. Alla varor som används i våra byggprojekt dokumenteras noggrant och vi samarbetar helst med lokala entreprenörer för att minska transporterna av både människor och material. 

Projektet innehåller totalt 13 lägenheter fördelat enligt följande:

Tidplan

Åsa och Johan sköter försäljningen

Vi har nu gjort klart med Länsförsäkringar Fastighetsförmedling som kommer att sköta försäljningen av lägenheterna. Mäklare är Åsa Swahn och Johan Ahlén. Vi återkommer när vi har klart hur försäljningen kommer att gå till.

Vill du veta mer - anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Boka dig för vårt nyhetsbrev så informerar vi fortlöpande om vad som händer i projektet. Som prenumerant får du information om vilken typ av hus det kommer att bli, när vi publicerar lägenhetsplaner och även hur försäljningen kommer att gå till. Vi kommer inte att använda dina uppgifter till något annat än detta nyhetsbrev och kommunikation kring projektet. 

Hitta hit

Projektet ligger på Östermalm i Finspång i hörnet Stora Allén/Åsvägen.